Bibliografie Miltenburg 2018-07-23T12:20:44+00:00

Bibliografie

In 2001 verscheen mijn eerste jeugdboek, De vloek van Kiekeberend. Ik was een aantal jaren columniste voor een veel gelezen magazine, schreef Engelstalige columns in een Griekse krant om de Grieken wat hondenliefde bij te brengen en maakte redactionele specials voor diverse tijdschriften. In oktober 2010 kwam mijn eerste vertaling vanuit het Engels op de markt van het jeugdboek Seven Sorcerers van auteur Caro King: Zeven Magiërs. In april 2011 verscheen de verhalenbundel Oscar de Turk, waaraan ik met een autobiografisch verhaal een bijdrage leverde, en in maart 2013 mijn tweede jeugdboek: Verdronken verleden. Dit boek maakt op dit moment deel uit van het boekenassortiment van het Drents Museum in Assen. Ook in 2013 werden twee gedichten opgenomen in  gedichtenbundel Bestemming. In mei 2014 kwam Het extra zintuig op de markt, dat ik schreef met paragnost Tessa van Rossen, bekend van het RTL4-programma Het Zesde Zintuig. Door mijn werk als schrijfcoach ontdekte ik dat er behoefte bestond aan een schrijvershandleiding. Deze is inmiddels gepubliceerd: En toen, en toen… en toen… In dit boekje wordt uit de doeken gedaan hoe boekteksten in elkaar steken, welke technieken kunnen worden toegepast, hoe belangrijk een spanningsboog is en hoe je een personage levendig maakt.

En toen, en toen… en toen…

2015-05-03T17:59:17+00:00

Verdronken verleden

Daan van Weezel is een stille, teruggetrokken puber die op school geregeld gepest wordt. Gelukkig zit ook Nora in zijn klas. Zij helpt hem als hij hulp nodig heeft. Als Daan met zijn ouders op vakantie naar een vakantiehuis in Denemarken gaat, spreken Nora en hij af elkaar te mailen. Hun mails worden alsmaar intiemer. Daan is verliefd! Op vakantie leren zijn ouders een echtpaar uit Nederland kennen, Robert-Jan en Majbrit. Majbrit is niet alleen Deense van geboorte, ze leert Daan ook veel over de Deense cultuur. Over midzomernacht, rituelen in de IJzertijd, over runen, én over het beroemdste veenlijk van Denemarken: de Tollundman. Maar dan ineens beantwoordt Nora zijn mails niet meer. Wat heeft hij verkeerd gedaan? En wie is toch dat geschifte mannetje dat Daan steeds tegenkomt? Op een dag volgt Daan hem bij noodweer door een bos… en wordt wakker in het ziekenhuis. Er wordt veel duidelijk als Daan eenmaal weet wie het mannetje eigenlijk is. Kort daarna doet hij een belangrijke vondst. Een vondst van groot archeologisch belang.

2015-05-03T18:00:58+00:00

Koffietafel

Mensen aan een koffietafel praten in achttien korte verhalen over van alles en nog wat: maatschappelijke kwesties, dromen, verlangens, ergernissen, liefde, relaties… Hoe dan ook, naast de koffiekoeken en cake is er koffie… heel veel koffie! Marianne schreef een van de verhalen in deze veelzijdige bundel.

2015-05-03T18:00:20+00:00

Het extra zintuig

Paranormaal... een wereld van onbegrepen mysterieuze krachten of gewoon menselijke ervaringen die men in onze westerse cultuur als 'niet normaal' beschouwt? Als de mens iets waarneemt buiten zijn vijf normale zintuigen, spreken we van een 'zesde zintuig', van paranormaal. Naast haar werk als psychotherapeute geeft ze in haar praktijk in Naaldwijk sessies op het paranormale vlak. Mede door haar medewerking aan het RTL4-televisieprogramma Het zesde zintuig wordt deze praktijk druk bezocht In Het extra zintuig zul je niets vinden over glazen bollen, wel veel over Tessa's leven als medium, hoe zij het ervaart om zo'n sterk ontwikkeld zesde zintuig te hebben, aangevuld met wonderbaarlijke, aangrijpende en leuke voorbeelden uit haar praktijk. Bijvoorbeeld over de ouders die hun gehandicapte zoon niet begrepen, of over de man die maar gebukt bleef gaan onder de opvoeding van zijn dominante, overleden vader... En wat te denken van de relatie die verstoord bleek te worden door ontrouw, of de zoekgeraakte poes die Tessa weer de weg naar huis liet vinden? Achter in het boek vind je veel tips en oefeningen ter bevordering van je intuïtie en hoe je aura's kunt lezen.

2015-05-03T17:56:03+00:00

De vloek van Kiekeberend

De dertienjarige Jolien gaat met haar moeder en haar beste vriendin Dieuwertje kamperen in de Achterhoek. Het belooft een spannende vakantie te worden, want op de eerste dag al horen ze dat het spookt in de buurt. Kiekeberend, een beruchte dief die voor zijn daden met ophanging werd bestraft, sprak vlak voor zijn dood een vloek uit over de Achterhoek. Sindsdien gebeuren er de vreemdste dingen. Jolien raakt helemaal in de ban van de vloek. Het lijkt zelfs alsof de oude indiaanse amulet die ze draagt de vloek nog aanwakkert. Wanneer haar moeder onverwacht moet vertrekken en Dieuwertje alleen maar oog lijkt te hebben voor de jongens in de buurt, staat Jolien er zo goed als alleen voor. Een spannend boek vol avontuur, bijgeloof en vriendschap.

2015-05-03T17:56:46+00:00

Oscar de Turk

Mensen zorgen ervoor dat dieren zwerfdieren worden. Dit boek gaat over deze zwerfdieren: over een reu me drie pootjes, over een blind katje dat op zijn gevoel insecten vangt, over een hond die elf jaar lang door Istanbul zwierf… Dit boek, geïnitieerd door Animal Foundation Platform, gaat over enkele van de miljoenen zwerfhonden en –katten. Dieren die onzichtbaar waren, maar nu een naam en een verhaal hebben gekregen. Het verhaal van Marianne gaat over haar hond die ze onder erbarmelijke omstandigheden aantrof op het Griekse eiland Kreta.